Welke verzendzakken kies jij voor de verzending van producten?

Het versturen van post en van pakketten neemt altijd een hoop tijd in beslag, maar ook ruimte. Het is daarnaast een investering die je doet als je producten verkoopt en ze moet verzenden. Klanten kunnen afgeschrikt worden als je het hebt over verzendkosten, dus is het tijd om op zoek te gaan naar alternatieven. Verzendzakken zijn een prima alternatief voor de ouderwetse pakketten en je verzendt zo veilig je producten. 

Wat zijn verzendzakken?

Eigenlijk zijn verzendzakken iets van de moderne tijd en wordt een steeds populairdere optie voor ondernemers. Het is namelijk een zak die weinig gewicht heeft, waardoor het onder aan de streep goedkoper is om goederen te verzenden. Bij grotere hoeveelheden verzendingen met producten kan dat onderaan de streep een enorme winst opleveren. Je kunt zakken in grote aantallen kopen en je kan kiezen uit verschillende formaten, kleuren en materialen waardoor je ze goed kan afstemmen op wat jij nodig hebt om jouw product veilig en vertrouwd te verzenden. 

Welk materiaal verzendzakken zijn er? 

Je kunt kiezen uit een verzendzak van het materiaal papier of plastic. De plastic zakken zijn licht van gewicht, eenvoudig op te slaan en zij zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en prints. Je kunt ze daarnaast ook zelf laten bedrukken met bijvoorbeeld je eigen bedrijfslogo of slogan om de verzending aan je klant persoonlijker te maken. 

De andere mogelijkheid is een papieren materiaal van je verzendzak te kiezen. Het is een veel duurzamere optie dan de plastic variant. Veel moderne ondernemers letten op de duurzaamheid van hun producten, maar slaan helaas de verzending over. De keuzen voor een papieren zak is eenvoudig en geeft een goed beeld af naar je klanten over jouw bewustheid van de milieuproblematiek. De papieren verzendzakken zijn gemaakt van natron Kraft en hebben een natuurlijke bruine kleur. 

Beide type zakken hebben een dubbele sluiting van de enveloppe, waardoor je ze eenvoudig kunt afsluiten. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over het open schieten van de opening tijdens het transport. Doordat beiden een dubbele sluiting hebben kunnen klanten ook bij de retourzending eenvoudig gebruik maken van deze stevige sluiting en komt je product ook veilig weer terug bij je aan.

Verstuur je vaak textiel? Kies voor de transparante verzendzak

Als je vaak textiel verstuurd, zoals plaids, beddengoed of kleding dan is de transparante zak ideaal om te gebruiken. Textiel is een product dat gemakkelijk kan beschadigen tijdens het transport door bijvoorbeeld vocht. De transparante zak is een stevig en waterafstotend verzendmateriaal waardoor je textiel beter beschermd is tegen mogelijke ongelukken tijdens het transport. 

Verzendzakken zijn dus iets van de moderne tijd die een combinatie opleveren van het veilig versturen van je product met een lichter gewicht verpakking. Hierdoor kun je eenvoudig op de verzendkosten besparen en mogelijk ook ervoor kiezen om deze niet door te berekenen aan de klant, waardoor er mogelijk minder snel bij de concurrent wordt gekocht. Zorg dat je bij jouw product de passende maat aanschaft.

Misschien vind je ook leuk...