Limiteren concentratie problemen de groei van jouw bedrijf?

De kracht van concentratie is de enige sleutel tot de schatkamer van kennis.

Hoe u uw concentratie kunt verbeteren?

 1. Begrijp wat concentratie is: “Concentratie is je gedachten van veel dingen afleiden en je op één ding tegelijk richten.”
 2. Kijk hoe andere mensen zich concentreren. Ga naar een goede actiefilm. Kijk in het midden om je heen naar de mensen in het theater. Waar zijn ze mee bezig? Ze zijn absoluut stil, hun ogen knipperen nauwelijks en hun ademhaling is langzamer. Er zou een grote afleiding voor nodig zijn om hun aandachtsstroom te doorbreken. Deze fysieke tekens kunnen u een hint geven over manieren om uw eigen concentratievermogen te vergroten.
 3. Vermijd constante sensorische input. Multitasking (proberen om meer dan één ding tegelijk te doen), harde geluiden en visuele stimulatie (zoals van een tv) maken concentratie veel moeilijker, en als je bij hen bent of ze te veel doet, kun je een gewoonte krijgen van niet-aandacht die moeilijk te doorbreken kan zijn.
 4. Maak er een punt van om je volledige concentratie te richten op wat je ook doet. Laat je door niets afleiden. Het helpt echt om op een rustige plek te zijn, maar je kunt leren om geluid van buitenaf te blokkeren als dat nodig is.
 5. Blijf kalm. Diepe concentratie is een kwestie van je levenskracht of bewuste, kosmische energie verhogen of sturen. Hoe meer van dit soort energie je hebt, hoe beter. Verstrooide energie helpt niet. Het moet kalme, geconcentreerde energie zijn. Leer kalm geconcentreerd te zijn en geconcentreerd kalm te zijn.
 6. Leer technieken om je energie te verhogen en te beheersen. Een dergelijke techniek is Paramhansa Yogananda’s Energization Exercises. Het beheersen van je energie is een belangrijke eerste stap naar het vermogen om je diep te concentreren.
 7. Neem pauzes. Ga naar buiten en adem diep in of maak een stevige wandeling. Zorg ervoor dat u dit vaak doet en u zult opgeladen en klaar om u creatiever te concentreren uw taak kunnen hervatten.
 8. Leer mediteren. Meditatie is de krachtigste van alle technieken voor concentratieverbetering. Leer een paar eenvoudige meditatietechnieken en oefen ze dagelijks minstens vijf minuten.
 9. Let tijdens het mediteren op je ademhaling – beheers deze op geen enkele manier, observeer gewoon. Dit leert je om je geest op één ding tegelijk te concentreren. Terwijl je je ademhaling observeert, zal deze vertragen, samen met je geest (dit is wetenschappelijk goed gedocumenteerd), en je gaat naar een dynamische, vredige (maar niet slaperige) staat van zijn. Je geest wordt opgeladen en creatief ontvankelijk.
 10. Neem rust. De grootste factor die de concentratie beïnvloedt, is rust en dit is door onderzoek bewezen. Concentratie vereist dat je geest kalm is. Maar je geest zal verstrooid zijn als je niet goed uitgerust bent. Zorg ervoor dat je op het juiste moment de juiste hoeveelheid slaap krijgt. Slaap ook regelmatig en dit kan de belangrijkste stap zijn om je te concentreren.
 11. Kies een plek naar keuze voor concentratie. Het is duidelijk dat sommige plaatsen beter zijn dan andere. Schoolbibliotheken, studielounges en privékamers zijn de beste. Bovenal mag de plek die je kiest niet afleidend zijn. Probeer weg te blijven van andere mensen als u zich op uw werk wilt concentreren.
 12. Als je de kunst van concentratie onder de knie wilt krijgen, ontwikkel dan een gecontroleerd en uitgebalanceerd dieet. Te veel eten zorgt voor een enorme belasting van de spijsvertering en kan je ongemakkelijk en slaperig maken. Het eten van lichte en gezonde maaltijden kan u helpen uw concentratievermogen te maximaliseren. Zoals Thomas Jefferson al zei, we hebben zelden spijt van te weinig eten. Waarschijnlijk zult u merken dat u minder voedsel nodig heeft om uzelf te bevredigen dan u denkt.
 13. Er zijn diverse middelen die jou kunnen helpen bij het beter concentreren. Begin het verminderen van alcohol en koffie een kijk een naar producten zoals lions mane. Als je dit inneemt als microdosering kan je het zeker helpen bij je concentratie
Misschien vind je ook leuk...