Kerstpakketten: creatief omgaan met je verpakking!

Voor je het weet is het alweer december. Met de Sint die de kleintjes cadeautjes toeschuift. En de kerstman die z’n pakketjes gestrikt onder de kerstboom legt. En natuurlijk de werkgever die z’n werknemers een presentje geeft met vaak verrassende inhoud. Die dus kerstpakketten overhandigt aan z’n personeel. Dat gaat terug op een lange traditie. We gaan dan terug naar de tijd dat boeren hun meiden en knechten aan het eind van het jaar een beloning gaven voor het goede werk. Die mochten een paar dagen naar de familie en kregen een mandje lekkers mee. Een traditie die iets positiefs benadrukt: een geschenk doet altijd goed en geeft blijk van waardering.

Snaaien en graaien in kerstpakketten

Ben jij aangewezen dit jaar om de kerstcadeaus voor de baas te verzorgen? Kan als een zware taak voelen. Zelf weet je wel wat je wilt krijgen. Maar om nu de smaak van al je collega’s proberen te achterhalen, dat is bijna niet te doen. En het is een van de belangrijkste redenen dat zoveel kerstgeschenken flink gevuld zijn met drankjes en hapjes. Want de meeste mensen snaaien graag, een lekker glaasje erbij en genieten maar. Wie een kerstpakket uitpakt, verwacht eigenlijk al een borrelplank vol lekkers. De veilige manier om een kerstpakket voor een ieder te laten slagen is dus zeker een basis leggen met verpakt lekkers en een flesje bubbels of vrolijke drank. 

Het kan wat avontuurlijker

Er al eens over nagedacht om kerstpakketten speciaal te laten samenstellen? Waarbij bijvoorbeeld de cultuur van het bedrijf waar je werkt, duidelijk wordt. In bedrijfslogo en in artikelen die naar je organisatie verwijzen, bijvoorbeeld. Je kunt zelfs de bedrijfskleuren toepassen in de geschenkdoos. Kaartkarton dat helemaal is toegepast op de organisatie waar je werkt, geeft meerwaarde. Natuurlijk kan dat niet met tien kerstdozen. Vanaf ongeveer duizend pakketten kun je wel exact bepalen hoe het kerstpakket er dit jaar uit moet zien. Je kunt de geschenkdozen dan een heel eigen sfeer meegeven. Hoezo moeten het dozen zijn? Je kunt ook gaan voor een mooi blik of een grappige container. 

Kerstpakketten naar voorkeur van het personeel

Richt de aandacht ook eens op de ontvanger van de goed gevulde dozen. De meeste mensen zijn behoorlijk gewend aan computer en smartphone en doen al van alles online. Het is dan ook niet vreemd dat de pakketten ook in een online omgeving aangeboden worden. En dat in diverse concepten. Een daarvan is een chique vormgegeven giftcard. Zo’n cheque ontvangt elke medewerker van je kantoor en die kan daarmee zelf aan de slag. Met de code op de giftcard kan elke collega dan helemaal zelf online z’n eigen kerstpakket in elkaar flansen. Een puntensysteem geeft aan hoeveel artikelen je nog in het mandje kunt plaatsen. Dit is een intelligente manier om een kerstpakket geven. Want niemand raakt teleurgesteld omdat iedereen zijn eigen lekkernijen online in z’n kerstpakket doet. Er valt genoeg te kiezen, soms uit meer dan duizend producten.

Maak er een feestje van

Stapel de binnenkomende kerstdozen niet in een grote kantoorkast op. Maak ze onderdeel van een bedrijfs kerstborrel of een leuke indoor-kerstmarkt. Laat iedereen er genieten van de vrolijkheid en deel ondertussen de kerstpakketten uit. Dat is pas een geslaagde ambiance.

Misschien vind je ook leuk...