De beste interim opdrachten vinden

Hou jij ervan om lekker als zelfstandige bij bedrijven aan de slag te gaan, dan wil jij de beste interim opdrachten scoren. Tegenwoordig zijn er steeds meer kandidaten beschikbaar voor opdrachten en dan kan het best lastig maken om een nieuwe uitdaging te vinden. We gaan je helpen om daarin succesvol te zijn en te blijven met een aantal slimme tips. Deze helpen jou om eruit te springen tussen de stapels CV’s die bedrijven binnen krijgen en moeten bekijken. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder en ga aan de slag met onze tips voor meer kan op succes.

Presenteer jezelf goed

Het is van belang om jezelf goed te presenteren voor mogelijke interim opdrachten. Dat kun je op allerlei manieren doen. De eerste stap is om je CV helemaal goed in orde te maken. Zorg dat er een pakkend verhaal staat zonder poespas waarin je duidelijk aangeeft wat jouw talenten zijn en waar je kracht ligt. Als je eenmaal door de eerste ronde heen bent is het zaak dat je ook tijdens een ontmoeting jezelf van je beste kant laat zien. Wees oprecht, vol zelfvertrouwen en overdrijf niet. Je bent goed zoals je bent en je hoeft je niet anders voor te doen dan wie je echt bent. Dan val je door de mand en ben je de opdracht kwijt.

Weet waar je voor staat bij interim opdrachten

Zorg dat je weet waar je voor staat bij interim opdrachten. Dat betekent dat je weet waar je grenzen liggen en dat je daar ook open over durft te zijn. Je hoeft helemaal niet perfect te zijn. Dat is nergens voor nodig. Zo lang jij lekker in je vel zit en ook kwetsbaar durft te zijn is het goed. Kijk zelf ook kritisch waar je op reageert als het gaat om nieuwe uitdagingen. Je wil gaan voor de functies die echt bij je passen en waarbij jij je voelt als een vis in het water. Straal zelfvertrouwen uit en durf enthousiast te reageren zonder te overdrijven. Stel zelf ook vragen en wees geïnteresseerd in de ander en het bedrijf waar je mogelijk voor gaat werken.

Zorg dat je zichtbaar bent

Bij interim opdrachten is het nodig dat jij zichtbaar bent op een positieve manier. Je hoeft niet te overdrijven, maar laat jezelf zien op een manier die mensen aantrekt. Wees vriendelijk en voorkomend en maak van je CV een verhaal dat makkelijk leest en uitnodigt tot meer. Daarnaast mag je op allerlei manieren kenbaar maken dat je beschikbaar bent. Nieuwe uitdagingen komen soms op een verrassende manier op je pad. Je weet maar nooit wie in zijn netwerk bevriend is met jouw volgende opdrachtgever. Dus vertel met kracht waar je naar op zoek bent en waar je goed in bent.

Maak je wens kenbaar bij interim opdrachten

Je mag bij interim opdrachten gerust je wensen kenbaar maken. Je hoeft niet alleen maar mee te bewegen met de andere partij. Als je duidelijk en vriendelijk bent als interimmer dan wordt dat meestal wel op prijs gesteld. Daarbij wordt een functie voor jou ook leuker als er aan veel wensen voldaan wordt.

 

Misschien vind je ook leuk...