Wat zijn de voordelen van de broker DEGIRO?

Voor ongelofelijk veel beleggers uit niet alleen Nederland, maar ook uit België geldt dat ze ervoor kiezen om gebruik te maken van de diensten van de broker DEGIRO. Dat is niet zomaar. Ongetwijfeld één van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een bepaalde broker heeft te maken met de kosten die door haar in rekening worden gebracht. Het zijn namelijk deze kosten die zowel op de korte als op de lange termijn behoorlijk kunnen knagen aan het rendement dat je al dan niet weet te realiseren. Indien je ervoor kiest om een beroep te doen op de mogelijkheden van deze broker zal je kunnen vaststellen dat zij altijd heel wat sterke troeven in de aanbieding heeft voor jou. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder! 

DEGIRO brengt geen commissie in rekening 

Wanneer je als belegger op het punt staat om je aan te melden bij een bepaalde broker zal je in eerste instantie vooral willen kijken naar het aanbod evenals naar de kosten die worden gehanteerd. Voor DEGIRO geldt dat ze erom bekend staat niet alleen geen commissie in rekening te brengen, daarnaast zijn er ook niet veel andere stevige kosten waar je rekening mee moet houden, integendeel. Wel is het zo dat er, afhankelijk van het soort account waarover je beschikt, een bepaalde kost voor “manuele handelingen” kan worden aangerekend. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om de verwerking van het dividend dat je krijgt uitgekeerd op bepaalde aandelen. 

DEGIRO kernselectie 

Eén van de ongetwijfeld sterkste troeven waar je op kan rekenen bij de broker DEGIRO is terug te vinden in de zogenaamde kernselectie. Hiervoor geldt dat ze bestaat uit een aantal verschillende ETF’s waar je één keer per maand kosteloos in kan beleggen. Er worden overigens per ETF geen kosten in rekening gebracht voor één transactie per maand. Dit betekent concreet dat je er niet persé voor hoeft te kiezen om bij te kopen, je kan ook een gedeelte van je positie sluiten zonder dat er daarvoor kosten dienen te worden betaald. Let op, het feit dat er geen transactiekosten worden aangerekend betekent niet dat je niet geconfronteerd kan worden met een eventuele beurstaks. 

Toegankelijk platform boordevol interessante mogelijkheden

DEGIRO heeft het vanaf de lancering van haar platform op de markt duidelijk gemaakt dat ze zich wil profileren als een zeer toegankelijke broker. Dat is niet alleen terug te zien in de lage kosten die ze hanteert. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat haar handelsplatform erom bekend staat ongelofelijk toegankelijk te zijn. Je kan zeer eenvoudig die aandelen en ETF’ vinden waar je naar op zoek bent. Vervolgens kan je ze meteen toevoegen aan je portefeuille wanneer je dat wenst of je kan ze aanhouden op je favorietenlijst. Op deze manier zal je ze nooit kwijtspelen en kan je op regelmatige basis bijvoorbeeld eenvoudig nieuwe posities aan je portefeuille toevoegen. In ieder geval, of je nu reeds een ervaren belegger bent of niet, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat de broker DEGIRO heel wat interessante mogelijkheden voor jou in petto heeft!

Misschien vind je ook leuk...