Voordelen van zakelijke cloud telefonie

Ongeveer 75% van de bedrijven wereldwijd is overgestapt op een of andere cloud-gebaseerde dienst of platform. Bedrijfsanalisten hebben voorspeld dat de wereldwijde markt voor clouddiensten dit jaar een waarde van ongeveer 158,8 miljard dollar zal bereiken. De voordelen van cloud-telefoonsystemen bestrijken bedrijven van alle groottes, van starters tot grote wereldwijde bedrijven. Vele bieden geavanceerde unified communication functies die bedrijven nodig hebben om te slagen, in de snelle bedrijfsomgeving van vandaag. In het verleden moesten bedrijven vertrouwen op het gebruik van fysieke en on-site apparatuur, (zoals PBX-kasten) voor telefoonsystemen en toepassingen. Nu, met de toenemende verschuiving naar de cloud, kunnen deze systemen en toepassingen veilig worden opgeslagen in off-site datacentra.

Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom slimme ondernemers overstappen op zakelijk VoIP bellen. Evenals de belangrijkste overwegingen en vragen die je moet stellen als je een overstap van je huidige telefoondienst naar de cloud overweegt. 

  1. Cloud telefoonsystemen kosten minder

Een van de belangrijkste voordelen van een cloud telefoonsysteem is de grote kostenbesparing in vergelijking met traditionele telefoondiensten. Cloud-gebaseerde communicatie elimineert de noodzaak om vooraf te betalen voor zware en dure installaties. Om nog maar te zwijgen van de regelmatig terugkerende onderhoudskosten van een traditioneel telefoonsysteem. Wanneer je je telefoonsysteem op het internet host, betaal je alleen op basis van gebruik. Je betaalt alleen voor de ruimte en bandbreedte die je nodig hebt. Cloud telefoonsystemen bieden ook toegang tot high-end functies en upgrades voor minimale tot geen kosten. Doorgaans bieden cloud-telefoonproviders vaste maandelijkse kosten per telefoonlijn of ‘seats’.

  1. Cloud-gebaseerde telefoonsystemen bieden rijke functies

Cloud-gebaseerde telefoonsystemen bieden gebruikers een verscheidenheid aan standaardfuncties, maar ook voicemail, geavanceerde e-mail en automatische telefonisten en nog veel meer unified communications-opties. Enkele meer geavanceerde functies zijn traffic shaping zoals MPLS, dat nuttig is voor het behoud van bandbreedte. Het helpt ook bij het waarborgen van gesprekskwaliteit en betrouwbaarheid. Sommige aanbieders, zoals Fastmetrics, bieden cloud voice over privaat beheerde netwerken, zodat het spraakverkeer nooit over het openbare internet gaat. Cloud telefoons kunnen ook verbinding maken met twee verschillende on-site internetcircuits, wat nuttig is bij het bieden van back-up.

  1. Cloud bedrijfstelefoonsystemen zijn flexibel

Cloud telefoonsystemen bieden bedrijven toegang tot de nieuwste spraakfuncties zonder hardware-updates. Of je bedrijf nu groeit of inkrimpt, een clouddienst biedt de flexibiliteit die het bedrijf nu en in de toekomst nodig heeft.

  1. Cloud-gebaseerde diensten zijn gemakkelijk te schalen

Het is het doel van elk bedrijf om te schalen. Zo ook hun telefoonsysteem. Iedereen die wel eens een on-premise telefoonsysteem heeft moeten uitbreiden of verplaatsen, kent ongetwijfeld de moeilijkheidsgraad ervan. Veel apparatuur, veel mankracht en veel voorzichtige verhuizingen van grote hardware. Een telefoonsysteem in de cloud is gemakkelijk en snel te organiseren. De enige verplaatsing die nodig is, is van handsets of kabels, zonder extra belasting van de IT-afdeling van je bedrijf.

  1. Cloud Telefonie: Mobiliteitsapps & werken op afstand

Welk bedrijf heeft tegenwoordig geen continue communicatie nodig? Een cloud telefoonsysteem biedt voordelen en mogelijkheden voor bedrijven met externe werkkrachten en werknemers op afstand. Cloud gehoste systemen bieden de mogelijkheid om te communiceren met alle medewerkers en klanten, ongeacht hun locatie.

Tip: zakelijk nummer op mobiel 

  1. Calamiteitenherstel met een cloud-telefoonsysteem

Je zakelijke telefoonsysteem mag nooit uitvallen. Nooit. Het moet 24/7 in de lucht zijn om je klanten te ondersteunen en inkomende verkopen, leads of nieuwe zaken te ontvangen. Een cloud telefoonsysteem biedt voordelen door bescherming tegen verlies van zakelijke spraak in geval van rampen. Het gebruik van de cloud zorgt voor een betrouwbare en veerkrachtige telefoondienst, altijd.

  1. Cloud telefoondienst breidt uniformiteit uit

Met cloud telefoonsystemen kunnen bedrijven met verschillende locaties een meer uniform telefoonsysteem implementeren met afgelegen kantoren efficiënt ingesteld. Alle gebruikers ervaren dezelfde gesprekskwaliteit, plus dezelfde functies.

  1. Een cloud telefoonsysteem biedt voordelen voor IT-teams

De IT-afdeling van je bedrijf heeft veel dingen om zich op te concentreren, zonder het onderhoud van het telefoonsysteem aan hun werklast toe te voegen. De voordelen van een cloud telefoonsysteem zijn mogelijk omdat een leverancier je systeem off-site beheert. Je IT-afdeling is dan vrij om zich te richten op zaken die een hogere prioriteit hebben.

  1. Verbeterde informatiebeveiliging

Een van de grote voordelen van de cloud, vooral een private cloud-oplossing, is dat er geen angst is om gegevensbeveiliging op te offeren wanneer je bedrijfsgegevens laat bestaan, buiten de lokale firewall. De beveiliging wordt verhoogd wanneer een klant een cloud-telefoondienst gebruikt voor zaken, vanwege de strenge ISO-beveiligingsnormen waar cloud-aanbieders zich altijd aan moeten houden.

  1. Verminderde Time To Value

De time-to-value met cloud-telefoondiensten is heel wat korter dan bij telefoondiensten en toepassingen op locatie. Niet alleen de implementatietijd is korter, maar ook de IT-middelen die nodig zijn om de cloudoplossing uit te rollen zijn aanzienlijk minder.

Als je bijvoorbeeld een Silicon Valley startup bent en je moet aan de telefoon om prospects of potentiële investeerders koud te bellen, dan biedt een telefoonsysteem in de cloud een snellere weg om dit te doen. Als je groeit en een ander verkoopteamlid aanneemt, kan hun telefoonsysteem onmiddellijk worden ingesteld. Er is geen IT-persoon nodig. Gewoon een simpel telefoontje naar de leverancier van je zakelijke cloud telefoonsysteem, om over dezelfde telefoonfunctionaliteit en functies te beschikken om je bedrijf te laten groeien.

Overweeg je een cloud telefoonsysteem?

Tegenwoordig vormen e-mails, sms’jes en instant messaging een belangrijk deel van de dagelijkse communicatie. Een ouderwets telefoongesprek is echter verre van overbodig. Dat geldt vooral in de zakenwereld. Ongeacht de grootte van het bedrijf of de bedrijfstak is een betrouwbare telefoondienst een noodzaak. Zoals bij veel zakelijke beslissingen kan het kiezen van het juiste zakelijke telefoonsysteem voor jouw specifieke behoeften overweldigend zijn. In het verleden werden veel bedrijven gedwongen een Public Branch Exchange (PBX) te implementeren. Een PBX is een on-premise of on-site telefoonnetwerk. Een PBX vereiste omvangrijke hardware, speciale opslag en een aanzienlijke investering in beheer en onderhoud. Daardoor was een PBX-telefoonsysteem vaak niet betaalbaar, flexibel en veilig.

Dankzij de voortdurende vooruitgang in netwerken en digitale technologie is de traditionele PBX niet langer de enige optie als het gaat om zakelijke telefoonsystemen. In plaats daarvan wenden veel bedrijven en organisaties zich tot externe virtuele gehoste PBX-oplossingen, ook wel cloud-telefoonsystemen genoemd. Een cloud telefoonsysteem wordt off-site beheerd en is overal online toegankelijk. Deze IP-telefoonsystemen maken het voor bedrijven gemakkelijker om gebruik te maken van verbeterde communicatiefuncties, zonder te investeren in beheer en onderhoud ter plaatse.

Misschien vind je ook leuk...