Veilig investeren

Goud betekent niet noodzakelijk sieraden. Een sieraad is meestal niet van puur goud (24 karaat) gemaakt, vooral omdat deze goudsoort niet resistent genoeg is. Dit is de reden voor het gebruik van legeringen (meestal koper). Afhankelijk van de verhouding goud en metaal wordt er een legering gebruikt om het zogenaamde 14-karaats goud of 18-karaats goud te verkrijgen, het meest gebruikte voor sieraden.

Een edelsteenprijs omvat meestal ook de prijs van arbeid, commerciële toevoeging, dus het kopen van gouden sieraden is niet per se de beste manier om in goud te investeren (zelfs als de prijsstijging van goud de waarde van sieraden zal verhogen, maar sieraden zijn over het algemeen erg “vloeibaar”. ” tegen zijn marktwaarde. Goud is genoteerd aan de voorraad en de prijs ervan is goed ingeburgerd als een van de sterkste valuta’s (waarschijnlijk de machtigste, aangezien nationale banken hun goudreserves voor de veiligheid gebruiken met tonen van goud).

In de meeste landen is het mogelijk om edelmetaal en gouden munten te kopen, maar er zijn enkele nadelen zoals de btw die moet worden betaald (boven internationale prijsopgave en een kleine vergoeding). Daarnaast moet je rekening houden met het opslagprobleem van goud (kan tegen betaling op de bank worden bewaard). Om nog maar te zwijgen van het feit dat een baar vrij duur is (goud is een zwaar metaal en zelfs een klein stukje weegt een paar honderd gram).

De gemakkelijkste manier is dus om “virtueel” goud te kopen, dwz buitenlandse beurzen (aandelenproducten zoals futures-contracten, opties, termijncontracten), certificaten en titels van gelijkwaardige waarde in goud, enz. Een futures-contract op goud is in theorie een verbintenis tot levering of ontvangst van een hoeveelheid goud op een bepaalde datum tegen een vooraf overeengekomen prijs (meestal een paar maanden ervoor), maar meestal wordt goud niet daadwerkelijk geleverd. Het doel van een dergelijk contract is over het algemeen om te proberen te anticiperen hoeveel winst er op tijd zal zijn en de goudprijs om van tevoren onder die prijs te kopen of boven die prijs te verkopen.

U moet ook weten dat er momenteel een groot aantal websites zijn die u kunnen helpen uw goud tegen zeer redelijke prijzen te verkopen. Het grote voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe het wordt bewaard en dat u geen kosten meer hoeft te betalen. Het is een geweldige optie en je moet erover nadenken.

Lees meer op GoldRepublic

Misschien vind je ook leuk...